Lördag 28/8

Från Facebook.
Micael Fasth ringmärker

Vilken fin augustidag det blev! Inte vädermässigt – mulet, aningen blåsigt och 13 plusgrader som emellanåt kändes som färre. Men fåglarna gick till och hela 138 ex av 12 arter ringmärktes. Kraftig dominans av lövsångare (67) och trädpiplärka (40). De något rarare var en vardera av härmsångare och sävsångare (se Svens bild nedan). För egen del kan jag konstatera att det var en skön årsdebut på Hammarö. Ytterligare fem bevingade dagar väntar.

Rivstart på semestern. Hammarö Fågelstation levererade och jag fick ringmärka 138 fåglar, mästerligt assisterad av Sven Gustav Larsson. Snyggast var dock inte Sven, utan en rödstjärt. Efter detta dagsverke firade jag med en sittning på det kära gamla utedasset.

Lövsångare
Sävsångare

Sven Larsson har lagt in 2 bilder på en sävsångare samt en norskmärkt lövsångare.