Tisdag 2/11 Åter grått, men inte blött…

Tallbit

Ingen sol, bara gråa moln och en måttlig sydostlig vind som avtog till svag. Kl 16.30 kom regnet SMHI hotat med ska fortsätta hela dagen imorgon.

I nät blev det 112 nymärkta och ett tiotal kontroller. Gråsiskan var åter på tronen (62 bruna och 8 grå), kungsfågeln kom på silverplats med 15 och stjärtmes knep bronset med 9. Roligast var dock en sparvuggla i gryningen (kl. 7) och 5 tallbitar i skymningen (kl 14.50). En något sen svarthätta kan väl också nämnas.

I fält var det betydligt mer rörelse än tidigare dagar (tornet var bemannat från gryning till efter 12, så summor finns nog på artportalen), men drygt hundra tallbitar passerade, ett stort antal björktrastar, några dubbeltrastar och stenknäckar, gott om grön- och gråsiskor och lite till.
 
Fyra besökare hälsade på (bekanta till Leif) och en litet antal ”turister” passerade.
Nu har Kerstins bageri fått konkurrens 😉 Lisbeths bageri stod för dagens bulleverans. TACK! Servicen är alltså utmärkt på fågelstationen.
Nu strilar regnet och om SMHI har rätt ska det hålla på hela natten och morgondagen 😣 Sovmorgon alltså!

Leif G och jag jobbade idag, tornet var bemannat från gryning till ca 12-tiden och besökarna var fyra (en kompis till Leif med barn och två barnbarn).

Bimbi