13/8 Välkomnades av en fantastisk måne

Välkomnades av en fantastisk måne när jag kom ner till märkområdet innan fyra. Helt vindstilla, +14° och en dag när molnen var nån annanstans. Alltså en varm dag (+23 vid lunchtid).
Assistentfri dag var det också och fåglarna ramlade i nät i lagom takt, för att sedan avta när värmen tog vid.
50 nymärkta blev det, varav ett par kul sorter. Missade en morkulla som lättade ur ett nät när hag kom o en sparvhök som satt i nät (försökte slå högtalaren🤔). Skönt att man använde lite tid att reparera nät igår, annars hade stationens andra lundsångare inte fått nån ring. Den prickade en lagning alldeles perfekt 🤗 Senast det begav sig var 25 juli 2013. Karl H hälsade på i gryningen, men åkte hem lite för tidigt.
 
I fält var det lika magert som tidigare. Inte mycket rörelse, förutom några sparvhökar, ett par gröngölingar och en ljungpipare som hamnade i obsboken.
Ny leverans av konditorivaror idag😊 Idag var det Gittan@Rolfs bageri som stod för godsakerna. TACK!!!
Eftet avslutad märkning började jag packa ihop inför avfärden imorgon em. I kväll blev det grillkväll hos Git ute på fyrholmen. Supertrevligt och jättegott! TACK!
Här känner man sig verkligen omhändertagen!🤗
Solen är på väg ner o snart återstår bara en morgon/förmiddag för den här gången. Min första augustivecka har varit varm, spännande och skön. Detta är en fantastisk plats! Inte så konstigt att jag återkommer om en dryg månad😉
Ha det gott & glöm inte att kolla efter stjärnfall i natt (om du missade nattens spektakel).
Nu avrundar jag dagen med ett glas irländsk nationaldryck🥂

Större hackspett 1
Törnskata 1 (nr 9 i höst)
Blåmes 2
Talgoxe 2
Lövsångare 7
Lundsångare 1
Svarthätta 1
Trädgårdssångare 5
Ärtsångare 5
Nötväcka 3
Koltrast 2
Grå flugsnappare 1
Rödhake 2
Svartvit flugsnappare 3
Buskskvätta 1
Järnsparv 2
Trädpiplärka 10
Bofink 1