24/9 Lördag

Fint välkomnande när jag anlände strax innan midnatt😉

Mindre roligt när jag kom ner till märkområdet och Görans hiss låg på backen. En stolpe hade brutits av (sannolikt av de två älgarna som finns ute hos Git på fyrholmen?).
Lite tröst gav de två trollen som satt i nät vid första rundan🤗
Relativt lugnt i näten hittills…
Mörker! I alla fall runt omkring mig just nu. Solen som aldrig visade sig har nu gått ner o lyser förhoppningsvis upp nån annans tillvaro.
Efter överraskningen med Görans hiss och ett lätt regn (skvättar lite till o från) blev det aldrig nån riktig fart i näten. En svag sydlig vind o fuktmulet väder gav bara 81 märkta fåglar.
 
Strax innan två började det regna ordentligt så då var det slut på det roliga… näten drogs ihop. I fält var det ännu magrare – en havsörn seglade förbi (o satte sig på en av Grisarna), 1-2 tretåiga hackspettar höll till i skogen och inte mycket mer noterades i obsboken.
På besöksfronten var det också tunnsått, ett tiotal personer spontaguidades. Värre (bättre?) lär det bli imorgon när det är fågelstationens dag. Välkommen du också o klappa fåglar, lär dig om ringmärkning, gå en tipspromenad o drick kaffe (och ät korv med bröd) eller bara umgås i en fantastisk natur.
Men innan dess ska ugglorna få en chans att fastna i nät inatt.
Bimbi

Vill ni se vad för fåglar som fångades så titta in på hemsidan