Söndag 19/9 Fågelstationens dag

Viktors första kungsfågel

Ca 100 personer besökte Fågelstationens dag – rätt lagom med tanke på behovet av att hålla avstånd. Tipspromenad, visning av ringmärkning och holkförsäljning stod på menyn och de flesta (kanske alla?) vände hemåt glada över att ha sett en hel del fågel i handen (stjärtmesarna gjorde störst succé).

Ännu en dag med nordostvindar, dock svagare än igår och med mer fågel i näten. 271 fåglar av 14 arter märktes med kungsfågel som klar etta (137), gärdsmyg som tvåa (44) och järnsparv som trea (36). Fågelstationens dag brukar föra med sig nåt kul i näten, men idag var det standardarter som gällde.

Total ringmärkning hittar du här.

Nattens ugglefångstförsök gav ingen uggla, men väl en observation av en grävling (udda djur för en gotlänning!) och en kontroll av en svarthätta (märkt i slutet av augusti).

Utanför näten var det förvånansvärt lite att titta på i fågelväg. En havsörn visade upp sig pedagogiskt snyggt, några sparvhökar o en ormvråkar seglade i den svaga vinden o gröngöling (finns inte på Gotland) höll till nära näten utan att få en ring. Nu har lugnet återvänt och förhoppningarna om en ny bra dag i nät och i livet är höga. Detta är en fantastisk plats att ladda batterierna, även om sömnkontot just nu är på minus. Ha en fin dag o vecka, njut av livet o vet att Du är omtänkt!

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Bimbi