Måndag 20 september Fortsatt grått och smått

Dagens överraskning – hembakta bullar (tack Kerstin och Lars-Erik) 🙂

Måndagen var rätt lik söndagen. Solen hade svårt att skingra molnen och vinden var fortsatt svag, nu från sydost. Näten fylldes rätt snabbt med smått och gott och Helena, Anders, Per, Johan och Sven som plockade fick jobba på. Vid 9-tioden tog dom slut, fåglarna alltså, plockarna hade nog orkat ett tag till.

En SFI-grupp guidades och språkkunskaperna sattes på prov, för de var frågvisa och intresserade (och några riktigt kunniga). Kl. 13 drogs näten ihop och vi summerade 240 märkta fåglar med kungsfågeln som etta (131), gärdsmygen igen som tvåa (38) och järnsparven som trea (21). Inte heller idag var det nåt direkt udda i nät, förutom en rätt sen törnsångare och en smällfet trädgårdssångare. En pilgrimsfalk lär ha flugit förbi, men den sågs inte från märkarkuren.

I natt får ev. ugglor vila, för det ska jag också göra. Nya tag imorgon då vinden ska vara svag sydvästlig.

Dagens hela märkresultat hittar du på hemsidan (www.hammarofagel.se)

Bimbi

 

Klicka för större bilder nedan