Onsdag 22/9 Vindstilla och halv storm

Dagens godaste – tack Birgitta o Rolf!

Morgonen verkade hoppingivande. Visserligen grått, men ingen vind (trodde vi). Det visade sig att vi var i lä – ute vid fyren blåste det rejält. Det som kunde ha blivit en bra fångstdag blev en rätt medioker sådan.

För första dagen denna vecka var det lite trångt i tornet med alla skådare som förhoppningsfullt väntade på en bra sträckdag – men alla fick vi uppleva motsatsen. Inte mycket att notera i obsboken, annat än att Acci-näten längst ute på fyrholmen nu är uppe..

84 fåglar fångades och märktes med kungsfågel som ”solklar” etta med 54 märkta. Endast gärdsmyg orkade upp till tvåsiffrigt med 11 och rödhaken blev tre med 7. Att det sedan började småregna vid lunch gjorde inte dagen roligare.

Markservicen på det här stället har visat sig utmärkt😊. Igår nybakta bullar och idag kom Birgitta o Rolf med kaffe o hallongrottor. TACK!
 
I fält var det som sagt magert o området tömdes på folk (o fågel) vid lunch. Näten drogs ihop för det började småregna o nu inväntar vi morgondagen. Väderprognosen är inte så kul – frisk sw-vind o så småningom regn.
Målet är att ändå nå 4000 imorgon, för skam den som ger sig (på eftermiddagen kan det bli bättre väderförhållanden).
 
Det mest positiva idag var att Sven lyckades få upp Acci-näten längst ute på fyrholmen. Bra jobbat!
 
Vi som ”jobbade” idag var Sven, Anders T o jag.

Resultatet hittar du på hemsidan som vanligt.

Bimbi