Torsdag 23/9 Ingen bra dag!

Morgonen inleddes med måttlig-frisk S-vind, vilket innebar att det var lä på norrsidan av fyrholmen. Dilemmat var att det började regna redan innan solen borde ha gått upp, vid 7-tiden och det regnade fram till kl. 14. 11 fåglar fick en ring innan regnet, sen en lång paus och sen eftermiddag gjorde jag ett nytt försök när vinden mojnat, vridit till västnordväst och regnet upphört. Solen visade sig strax innan kl. 15. Totalt blev det 32 märkta fåglar, denna gång med grönsiska i topp med 9 ex. Det var eg den enda art som sågs i större antal.

Bland intressanta obsar var en fiskgjuse (dom gillar ju vatten:-), en lärkfalk (som jagade grönsiskor) och några sparvhökar. (som också åt grönsiskelunch) En snok simmade i en vattenpöl och en grävling hade lämnat sina spår på ett par ställen på spången (en skitdag alltså). Inte många besökare i området idag, en skådare (KH) i gryningen och kanske 10 ”turister” efter regnet.

Bilderna idag är lite udda, men håll till godo.

Målet 4000 blir nog uppnått i morgon, vi hade vädret emot oss – nu är vi uppe i 3955 i år. Se Excelfil.

Bimbi