Fredag 24/9 Storm och regn och mittemellan

Ängspiplärka

Morgonen började med 12 m/s nordvästlig vind – inte idealet för ringmärkning. Flera nät gick inte att sätta upp, men vi kämpade på. Vinden avtog långsamt och då vaknade fåglarna till liv. 4000 gränsen passerade strax efter kl. 8 och när vi tog ner näten vid 14.30 då det började regna (och blåsa igen) hade vi märkt hela 173 fåglar. Inte heller idag var kungsfågel i topp, nu bara på knapp andraplats. Segrade gjorde järnsparv med 44 ex, tvåa kungsfågel 30 och trea blev grönsiska med 27.

Dagens roligaste nätade fågel var en gammal hona mindre hackspett och en fågel som lär få fart på Sven, höstens första gråsiska (en brun sådan).

Regnet avtog först efter mörkrets inbrott så det blev ingen kvällsmärkning idag. Nya tag imorgon då vinden ska vara svag nordvästlig och det ska vara klart, om nu SMHI har rätt den här gången (fast deras prognoser har stämt förvånansvärt bra den här veckan).

Några tappra skådare spanade mot horisonten efter labbar, men ingen sån ville visa sig. Ett mindre antal turister besökte oss (eller bara hälsade på oss) o Lars-Erik kom med en ny påse bullar🤗🤗 Tack Kerstin!
 
Imorgon ska vädret vara bra redan från start, så nu höjer vi målet o siktar på höstens bästa dag.

Totalt är vi nu uppe i 4128 märkta fåglar i år.

Vi som jobbade var Sven, Anders T o jag.

Bimbi