Måndag 1/10 Blött!

Om gårdagen var grå o småblöt så var det bara en försmak av vad den här dagen bar med sig. Regn från kl 8 och det upphörde alldeles nyss (kl 16). Nätgatorna och stora delar av hela området har förvandlats till lervälling😣Om SMHI har rätt så ska förmiddagen imorgon vara hyfsad, men på eftermiddagen kommer regnet tillbaka o ska hålla på även hela onsdagen 😣😣 Men dom har haft fel förr – det regnar säkert redan i gryningen😉En kort stund märkning i gryningen gav 31 fåglar med stjärtmes i topp för andra dagen i följd (9), gråsiskan klättrade till andra plats (2 grå- o 6 brunsiskor) o kungsfågeln tog brons (5). En björtrast var det enda lite udda. Man får glädjas åt det lilla en sån här dag.

Gärdsmyg 1
Björktrast 1
Kungsfågel 5
Stjärtmes 8
Blåmes 3
Talgoxe 2
Bofink 3 (en var den fetaste fågel jag sett, nästan fettklass 8 och 31.3 g i vikt)
Gråsiska 2
Brunsiska 6

Fet bofink

Märkområdet har idag förvandlats till en lervälling med vatten och lera överallt. Klafsigt värre alltså de kommande dagarna. Om SMHI har rätt i sin prognos ska det vara lite bättre förhållanden imorgon på förmiddagen, sen kommer regnet på eftermiddagen och håller på även hela onsdagen. Lagom kul!

I fält var det av förståeliga skäl inget att rapportera, förutom en ensam tallbit i gryningen och en ensam sångsvan som tutande flög västerut på em.

Bimbi