Söndag 31/10 Blött sen blått

Morgonen började med regn så starten förenades. Gjorde inte så mycket för fåglarna försenades också. Magert, trots att regnet upphörde efter en dryg timme och det blev sommarväder (sol, lä och +13). Vinden var först måttlig sydostlig men vred efter regnet mot syd och fortsatte att vara måttlig.

Anders T, Per Brolin (med barn) och jag gick varv efter varv efter varv och det var riktigt fågeltomt. Siskorna var helt enkelt nån annanstans. Totalt fick vi ihop, när näten drogs ner vid halv fyra, 42 märkta fåglar. I topp faktiskt stjärtmes med 10, kungsfågel med 9 och först på tredje plats brunsiska med 8 (räknar man med 2 gråsiskor så blev det jämnt skägg mellan stjärtmes och de små gråbruna).

Kul var också två talltitor. Bara 11 märkta i höst än så länge.

Talltita

I fält var det magert… från gårdagens 49 tallbitar såg vi idag bara 2. I rovfågelväg var det bara en vråk som visade upp sig, men det var en supersen bivråk. Inte en enda trast, några enstaka bofinkar och ringduvor, i övrigt öde och tomt, förutom på folk. För med solen så vällde det ut besökare.

Ha en fin kväll. Imorgon blir det nya tag bland näten.

Bimbi