Fredag 5/11 Blått o blåsigt

Äntligen såg i solen vid soluppgången, och den lyste i stort sett hela dagen. Natten gav inga ugglor och nattens mjuka och svaga nordvästvind byttes ut till en måttlig västlig. Inte så mycket fågel, vare sig i när eller luft. Dom var nån annanstans helt enkelt.

Sven, Börje och Eva, Anders T och jag jobbade på och fick ihop 147 nymärkta fåglar. Veckans näst bästa dag, ändå kändes den ”tom” med tanke på gårdagens grönsiskeinvasion. Vi är nu uppe i 9180 märkta i år, en riktigt hyfsad summa. Och morgondagen återstår (söndagens väderprognos är inte nådig, rejält heldagsregn, så det lär inte bli nån märkning. Men SMIH har haft fel förr… I helgen fattas beslut om det blir nån ytterligare märkning nästa vecka, men troligtvis några dagar till eftersom det både verkar bli bra väder och finns fågel.

Gröniskorna gick från 355 igår till 35 idag och förlorade rejält mot sina grå kusiner (73 bruna och 14 grå). 4 bergfink var väl det mest roliga i nät.

I fält var det ett fåtal tallbitar som passerade mot söder, kanske 10, men ingen behagade fasta i nät. I övrigt var det inte mycket nämnvärt förutom 10 mindre sångsvan och totalt 160 kanadagäss mot sydväst. Tornet var tidvis bemannat, men besökarna var ändå få.

Nya tag imorgon alltså!

Bimbi