Lördag 6/11 – Blått o småblåsigt

Vinterhämpling

Solen sken hela dagen, men en bitande nordvästvind blåste fram till kl. 13 då det blev helt vindstilla. Lugnet före stormen, i alla före regnet, för SMHI hotar med mängder av regn från inatt och hela dagen morgon. Trist!

Dagen gav ändå 127 märkta fåglar och givetvis var det dom små grå och bruna som var flest (47 brunsiskor och 8 grå-). Kul var 6 st vackra skäggmesar, 15 nya stjärtmesar och ännu en vinterhämpling (höstens fjärde). Totalsumman hittar du på hemsidan. Vi passerade i alla fall 9300 märkta fåglar i år, en bra summa! Det lär bli märkning även kommande vecka, för fåglar finns det uppenbarligen.

Kopiöst med besökare. Vid lunch var parkering full (50 bilar), men vart alla tog vägen är ett mysterium. Det kändes inte som att alla var på plats samtidigt ändå. Många hittade dock in till märkningen och fick se fåglar i handen och höra om märkningens idé.

Vi som jobbade idag var Sven, Anders T och jag.

Bimbi

Skäggmes hane