8/8 Värme o sol o lite mer fågel…

Höstens tredje dag går till historien som en nästan vindstilla, solig och varm dag. Riktig skönt på em på altanen!

Fågelmässigt var det höstens hittills bästa märkdag (med liten marginal), 67 nymärkta (66 i lördags, 57 igår) med lövsångare i topp (13), tätt följd av trädpiplärka (12) och blåmes (10). Bitskast var två nya törnskator, intressantast var en ruggande gammal gransångare, trevligast var min 3:e och 4:e törnsångare på Hammarö under mina 21 år här (jag är aldrig här när dom är det, dom ha passerat när jag brukar vara här i slutet av september och oktober/november). Dagens första fångst var förvisso också intressant, en fladdermus (!) som dock inte fick någon ring och dagens miss var en morkulla som stod (!) i nedersta våden på ett nät, men också blev utan ring.

I fält var det rätt lugnt. De lokala lärkfalkarna jagade i området, en sparvhök gjorde några försök att också fånga fåglar i nät (men misslyckades) och en labb flög förbi på eftermiddagen.

Idag hade jag en ny ringmärkar-trainee, Nathan (snart) 6 år. Otroligt duktig och kunnig och en blivande märkare/skådare. Pappa Daniel var också med och bjöd dessutom på chokladbanankaka!

Klockan ringer strax innan tre imorgon bitti, så godnatt! Imorgon blir assistenten av det äldre slaget, Anders T kommer tillbaka – han fick blodad tand igår.

Bimbi

Törnskata 2
Blåmes 10
Talgoxe 8
Lövsångare 13
Gransångare 1
Svarthätta 1
Trädgårdssångare 4
Ärtsångare 3
Törnsångare 2
Nötväcka 2
Grå flugsnappare 1
Rödhake 5
Svartvit flugsnappare 1
Järnsparv 1
Trädpiplärka 12
Bofink 1