11/8 Blått, gult och hett!

Redan i gryningen anade jag att det skulle bli en varm dag. På morgonen blåste det en del (5-6 m/s) så det var rätt behagligt (+17 grader och vinden från sydväst), men fram på förmiddagen när vinden avtog och termometern visade på +23 var det inte lika skönt. Dessutom hade fåglarna valt badstranden istället för näten:-( På morgonen var det en fågel per nätrunda, plötsligt en runda med fyra och sen de sista tre timmarna innan jag gav upp inte en fågel. Premiärfågeln i vassnätet blev förresten en lövsångare.

Lika tomt var det med folk. Såg inte en människa förrän ca halv elva (sen dök det upp ett antal turister )och pratade inte med någon förrän kl. 15 (två knackade på dörren för dom hade känt igen bilen)! Detta är en plats där alla enstöringar borde trivas.

Fåglar då? Jo 20 fåglar fick en ring (av fjorton arter, så mest en av varje). Ärtsångaren vann med 3 ex och talgoxen och lövsångaren delade silvret med 2 var. En ny törnskata, höstens sjunde, liksom höstens första flygande köttbulle (gärdsmyg) var lite kul mitt i fågeltorkan. Gjorde bara två kontroller, en lövsångare märkt i söndags och en talgoxe märkt den 23 september 2019 (av mig). Kul att den överlevt och kom och hälsade på. Dessutom var den riktigt udda färgad, allt svart var grått, så den var riktigt blek. Såg mest ut som en nyss utflugen årsunge. När den märktes var den normalfärgad.

Nu är snart all administration gjord för idag och det är dags att försöka sova. Imorgon får jag dubbla assistenter, så vi får hoppas att fågeltorkan är över.

Ha´ det gott & god natt!

Bimbi

Törnskata 1
Blåmes 1
Talgoxe 2
Lövsångare 2
Svarthätta 1
Trädgårdssångare 1
Ärtsångare 3
Kungsfågel 1
Gärdsmyg 1 (ny för hösten)
Nötväcka 1
Rödhake 1
Rödstjärt 1
Trädpiplärka 3
Bofink 1