10/8 En grå dag att glömma…

Ett grått lock låg över området fram till strax innan kl. 11:-( Att det dessutom blåste lite mer än tidigare, nu från sydväst, gjorde inte tillvaron roligare. Anders T och jag kämpade på, men näten var för det mesta tomma. Länge såg det ut som om det skulle bli en unik dag då svartvit flugsnappare skulle vinna tävlingen ”flest märkta”, men talgoxen gjorde en slutspurt och vann överlägset. Totalt sett blev 28 fåglar märkta och 4 kontrollerade. Talgoxen vann (8), svartvit flug och lövsångare delade på silvret (3 var). 2 nya törnskator var givetvis också kul, men dagens intressantaste fynd var en gammal ruggande taltrast – kunde knappt flyga. 311 fåglar har nu fått en ring i höst, en ok summa. Imorgon ska det bli sol, men vinden skall fortsätta. Återstår att se vad som händer.

Idag hände det! Lars-Erik gjorde ett stordåd och röjde både vassnät-gatan och spången, så vassnätet kunde äntligen sättas upp och spången är nu en ren autostrada. Tack för ett jättejobb L-E! Vi fick också besök av chefen, Roger J, och av Leif G. Rätt dag att hälsa på om man ville vara social, för till det fanns det gott om tid. Att både Kerstin och Lisbeth hade skickat med varsin påse nybakta bullar gjorde ju inte dagen sämre! TACK!

I besöksväg i övrigt var det rätt tomt. Få ”turister” hittade ut, inga skådare i övrigt visade sig, men Git och hennes väninna tittade in och hälsade. Märkningen avbröts pga brist på fågel vid 13.30, så det blev en lite kortare dag än tidigare. Men imorgon… förhoppningsvis, kanske, om vinden tillåter… blir det heldagsmärkning.

Bimbi

Talgoxe 8
Svartvit flugsnappare 3
Lövsångare 3
Törnskata 2
Ärtsångare 2
Rödhake 2
Trädgårdssångare 1
Törnsångare 1
Taltrast 1
Rödstjärt 1
Trädpiplärka 1
Grönsiska 1