28/9 Onsdag

Dagens taltrast 😉

Natten gav ingen uggla (vi avslutade efter midnatt pga hot om regn), men gryningen gav ett litet troll och vi fick en dag utan regn 🤗. Visserligen en mulen morgon efter en småregnig natt o vinden var hela dagen måttlig nordostlig. Men det fanns gott om fågel – i luften. Duvor, finkar, piplärkor, sädesärlor, ladusvalor o en del annat svepte förbi söderut. Vi såg 8 ormvråk, ett tiotal sparvhökar, en stenfalk o en forsärla, men det passerade säkerligen mycket mer. En varfågel lär också ha ha visat upp sig.
I nät då?
Jodå, näten gav en hel del fågel trots allt. Mesarna börjar dyka upp o gårdsmygarna var ovanligt många:

Vill ni se vad för fåglar som fångades så titta in på hemsidan

Görans hiss är nu på plats efter att (troligtvis) älgarna vält (o brutit) stolpen i helgen. Lars-Erik har gjort ett jättejobb igen!!! TACK! Vi var 4 man o en kvinna som reste o fixerade stolpen och nu är även näten på plats.
Ett dussin besökare + länsstyrelsen (bra samtal om röjningen och spelande av lockläten) och skogsstyrelsens röjare.
Ida åkte hemåt idag och ersätts av Sven imorgon.
Vädret verkar enl prognosen vara lovande fram till lördag, så det lär gå åt ringar.
Inatt får ugglorna vara ifred, men natten till fredag får de en ny chans.
Vi som jobbade idag var Ida, Yngve o jag (+ Lars-Erik som gjorde grovjobb med stolpen).
Bimbi