29/9 Torsdag

Ugglegodis i gryningen! 😉
Lite sol, lite nordostvind brukar vara bra. SMHI hade lovat mer vind än vad det blev. Vi tackade o tog emot. Inte heller dagens regnskurar fanns i prognosen, men vad gör cäl det när det blev höstens hittills bästa fångstdag. Inmatningen är inte klar än, men ca 310-315 märkta borde det bli.
Gryningen gav hela 8 sparvugglor 😁.
Normalt, när det är mycket fåglar, är det en specifik art som toppar, men inte idag. Hyfsat jämn fördelning i toppen. Kungsfågel vann som väntat (ca 60), men sen var det tajt mellan järnsparv, blåmes, talgoxe o rödhake med ca 30 var. Den grå tog nog hem silvret.
Roligast, förutom ugglorna, var en gammal hane sparvhök och 4 skäggmesar. Fast en flock stjärtmesar går inte av för hackor den heller. Hela statistiken hittar du ca kl 21.30 på hemsidan
I fäkt var det också gott om fåglar. Några små tranflockart, en havsörn, en bunt ormvråk och dito sparvhök, en hel del ringduvor o lite annat gott o blandat. Pricken över i:et saknades dock. Men det finns en morgondag också😉
Då lär länsledninge komma på besök så så Sven bad mig ta fram slipsen.
Idag var det lite mer besökare i det sköna vädret.
Vi som jobbade var Sven, Charlotta, Yngve o jag.
Ha en fin kväll och välkommen ut till fågelstationen!
Bimbi

Vill ni se vad för fåglar som fångades så titta in på hemsidan

Kaj Sundström  Torsdag morgon vid stationen