2/10 Söndag

Inte lätt att vara liten o fast i ett nät… kungsfågel, veckans talrikaste art
Så tog det roliga slut😥
Sista morgonen var en småregnig o grå sådan. SMHIs prognos igår kväll var regn från kl 9, men redan vid 4 hade det startat. Nåja, det var ett lätt regn så ett begränsat antal nät drogs upp och något överraskande blev det en ugglerik morgon 🤗 5 nymärkta sparvugglor o en kontroll av en märkt den 29 sept.
Assistentfritt till en början, men tack o lov dök Anders T upp o hjälpte till, för det blev rätt många fåglar direkt i gryningen. Sen avtog det snabbt o vi avslutade det hela vid 11.30. Då hade vi märkt 121 fåglar:
 
Dessutom kontrollerades en trädkrypare märkt förra hösten o som sagt en sparvuggla.
I fält var det tyst o lugnt. Inte många fåglar noterades i obsboken, men vi fångade nästan en varfågel (flög 10 cm över ett nät). Älgarna, två stora saker, passerat lugnt väster om tornet från fyrholmen norrut. Tur att inget nät stod i vägen. Vi har ju inga ringar i den storleken.
Två tappra skådare stod i tornet och spanade.
Nu lämnar jag över märkartången till Anders M som anlände strax efter lunch. Lycka till!
Tack för denna gång. 1443 fåglar blev det på 9 dagar. Alltid lika trist att lämna, men jag återvänder om fyra veckor🤗
 
Jag satte upp några nät mellan 2 och 5 på em. och ökade på siffrorna något med lite gråsiskor m.m.
Anders

Vill ni se vad för fåglar som fångades så titta in på hemsidan