1/10 Lördag

Gryning
Igår svag nordostlig vind och mycket fågel, idag måttlig-frisk sydlig o fåglarna var som bortblåsta 😥 Gott om tid för samtal o kaffe alltså!
Märkområdet ligger helt i lä vid sydvind, men vad hjälpte det… Charlotte, Sven o jag gick runda efter runda o plockade enstaka fåglar som förirrat sig i nät i vinden. Tack o lov för kungsfåglar o stjärtmesar! De räddade dagen 😁
Totalt fick vi ihop 82 nymärkta:
 
I fält var det i princip öde. En pilgrimsfalk lär ha passerat väster om tornet o en havsörn seglade förbi. Korsnäbbar var det enda det var hyfsat gott om.
Några skådare hade hittat ut till tornet och en barnfamilj fick en spontanguidning (som resulterade i att en av sönerna vill komma som assistent o lära sig plocka under höstlovet🤗 återväxten tryggad?).
Kvällen går åt till packning o städning av huset. Imorgon blir det personalbyte då Anders Melin anländer. En dryg vecka går fort😥 men i natt o imorgon bitti har SMHI lovad svaga nordostliga vindar (men regnstänk på förmiddagen). Det kan bli en spännande morgon om det inte regnar för mycket för tidigt.
Efter lunch drar jag hemåt för att återvända om knappt 4 veckor.
Min sista rapport får ni nån gång imorgon kväll – då kommer facit om hur morgonen/förmiddagen blev.

Vill ni se vad för fåglar som fångades så titta in på hemsidan

1 thought on “1/10 Lördag

  1. Hej jag har besökt flera gånger ock är betald medlem.Mitt förslag för att man ser inte många fåglar från tornet alla dessa med kamror.Nedre delen skulle skiljas av med rätt nät i olika avdelningar.Täcka över fönster.Hela dagens fångst skulle vara märkta.Mat för rätt fågel.De stanna där hela natten ock släppas ut på moronen.Also kunde camras filma allt ock alla kan se på internet.Tex äldreboende vore kul för.Also ett fågelmatbord just utanför tornet för camera man.Tack

Comments are closed.